Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Какво ни посъветва г-н Щеблецов:


1. Просецът на търсене на имот може да бъде труден и стресиращ - подгответе се
2. Проверявайте всяка подробност и търсете по точни критерии
3. Контактът със собственика не значи сделка - бъдете бързи, но и търпеливи

/Съветите са формулирани от ceb.bg на базата на думите на г-н Щеблецов и не го ангажират с покана за инвестиционни действия/

Един от основните компоненти на недвижимите имоти е търсенето и намирането на подходящо жилище. Факт е, че когато обявите имота си за продажба или наем в публичното пространство, увеличавате възможността за намиране на клиент.
Има няколко места, в които бихте могли да намерите желания имот, но всяко от тях има плюсове и минуси.
Първи вариант. Това са специализирани печатни издания, в които собственици и клиенти обменят обяви за продажба или наем на имот. Този тип база данни са лесни за разглеждане и публикуване на обяви, а заедно с това не изискват допълнителни средства или устройства.
Тук минусите са, че отпечатването на подобно издание изисква пари, а и това, че някои обяви губят актуалността си преди да стигнат до потребителя.
Вторият, по-модерен начин, е  търсенето в интернет. Тук трябва да имате компютър и интернет, но пък възможностите са много по-големи. Търсене на конкретен тип жилище, в конкретен район и на определена точна цена е лесно и напълно възможно.
Повечето източници на реклами за недвижими имоти са безплатни, но някои от тях налагат ограничения, преодоляването на които изисква заплащане. Авторът на обявата носи отговорност за съдържанието й, което не изключва изкривяване на фактите и параметри, разминаващи се с действителните.
Често, в печатни издания или интернет се публикуват нереални обяви, които имат за цел да проверят ситуацията на пазара. Има и такива, в които просто има грешки и изискват допълнителна проверка.
За да се преборите с всички изложени дотук трудности и проблеми, следвайте няколко важни правила.
Използвайте източници на информация с възможно най-много обяви. Търсете навсякъде. След като сте набелязали няколко добри варианта за покупка или наем, проверете реалните им параметри. Във всяка обява има телефон за връзка. Обадете се и питайте за всичко около имота, но действайте бързо, тъй като това, което търсите може да бъде продадено или отдадено във всеки един момент.
Ако в края на търсенето имате няколко алтернативи с проверени параметри, потърсете нов контакт и отидете на оглед.
Запомнете, изборът на апартамент не означава, че вече е ваш. Осъщественият оглед и контакт със собственика също не е равнозначен на сделка. Процесът на наем или продажба на едно жилище може да бъде много дълъг, но може да стане и много бързо.

Забележка: Мнението на г-н Щеблецов е взето от материал на riarealty.ru

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив