Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Разположението / север, изток, запад или юг./ също трябва да се съобрази.Някой специалисти твърдят, че цветът влияе на мислите ни.
Ако влезете в офис или друго официално помещение, чиито стени са боядисани в червено, яркият цвят веднага ще се натрапи на очите и може да си помислите, че сте попаднали по-грешка в някакъв клуб. Ако пък стените в къщи са боядисани изцяло в бяло, това може да способства за появата на депресия у хората, жевеещи там.
Експертите обясняват това с усещането за болница и е асоциирането на белия цвят с болестите. Има цветове, които помагат за отпускането и отдиха, а има и такива, които помагат за концентрацията.
Всичко трябва да се отчита при избора на цвета, обясняват експертите, обикновенно помещенията с прозорци на север, изискват топли и светли отенъци, докато за помещенията, обърнати на юг, трябва да се избират натурални и свежи цветове. За запад са подходящи топлите оттенъци на сивото, кремавото и пастелните тонове.
Домът е мястото, където можем да починем и да възстановим силите си след работа и да се освободим от напрежението. Затова е целесъобразно да избираме такива цветове, които способстват за отпускането и които създават топла, уютна и спокойна обстановка. Ето някои съвети на специалистите за цветово оформление на дома:

ПРОХЛАДНО СИНЬО
Синият цвят е цветът на прохладата. Той притежава релаксиращи свойства. Специалистите смятат, че той трябва да се избира за най горещите стаи. Светлосините оттенъци се препоръчват и за малките помещения, но трябва да се прави много внимателно.  Ако стаята е доста тъмна, по-добре изберете друг цвят от палитрата, за да не я направите твърде студена.  Отличен вариант е да комбинирате синия цвят с бели мебели.  Синия цвят е прекрасен фон на светлите цветове, но не трябва да се прекалява с него.  В големи количества той може да създаде усещане за тъмнина.

СВЕТЛО ЖЪЛТО
Ако искате да разширите зрителното пространство, изберете жълтия цвят.  Ярките тонове на жълтото притежават добра съчетаемост.  Смята се, че този цвят стимулира нервната система.  Той се препоръчва за спални, тъй като създава отпускваща атмосфера и способства за отдиха.  Подходящ е и за кухни, в съчетание със зелено и бяло

ЯРКО ЧЕРВЕНО
Червеното е енергиен цвят, цвят на силата и живота.  Ако цветът се ползва правилно, т.е. внимателно в малки количества, могат да се постигнат отлични резултати.  Декораторите често съчетават най-приглушените оттенъци на червеното за мебелите от дърво.  Червеното е добро решение за коридора, вестибюла или приемната, но не и за хола.

ВЕСЕЛО ОРАНЖЕВО
Оранжевият цвят се смята за цвета на творчеството.  Специалистите го определят като най радостният цвят, които създава приятна атмосфера.  Този цвят е подходящ за столовата и хола.

СПОКОЙНО ЗЕЛЕНО
Зеленият цвят е цветът на спокойствието и равновесието.  Той предизвиква устойчиви асоциации с природата и създава усещане за свежест.  Подходящ за детската стая.  

* Материалът е ползван от ТЯ - списание за жената

 

 * Секцията "Полезни съвети" е създадена, за да могат експертите от дадена област да споделят опит и умения с останалите потребители. Всеки може да напише аналитичен текст (най-малко 1000 символа) по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да е авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за вземане на решение. Полезните съвети също са един от начините за оценка на експертите в ceb.bg!

Коментара : (1)

Добави коментар
Гергана ПетроваДек 2, 2010  

А за розовото нещо има ли?

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив