Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Здравейте на всички, които се интересуват от сделки с недвижими имоти, извършвани с чужденци на територията на Р.България.

    Трайно очертаваща се тенденция е руски клиенти да изкупуват имотите, които преди 3-4 години купуваха англичаните с цел инвестиция. Тези апартаменти са 90% в курортите и 10% в големите български градове като София и Пловдив. Дотук нищо изненадващо. Хубавата новина е, че руснаците смятат да ползват тези имоти за някаква част от годината.Това което обаче е впечатляващо е, че станаха много покупки от руски- евреи живеещи трайно в Израел. Или от такива наскоро пренесли се там от Русия или от бившите руски републики. Много интересен е техният мотив за покупка на недвижим имот у нас. Тези хора, вероятно привикнали на по-хладен климат, пренасяйки се да живеят в Израел се сблъскват с друг, значително по-топъл климат.Това ги кара да потърсят по-хладно и приятно за живеене място.Изгодните цени на имотите в нашите планински курорти правят покупката им много привлекателна за тази група хора.Те за разлика от обичайно купуващите в планинските курорти си купуват имотите за да ги ползват не през зимата, а през лятото, за да се спасят от горещините в Израел. Това отваря нова ниша за продажби на ваканционни имоти в планинските курорти.

            Друг интересен момент е  че на фона на традиционно добрите взаимоотношения между България и Израел, тук както при останалите рускоговорящи клиенти , почти не съществува езикова бариера.

            Преимуществено интересът е към кк Боровец, поради близостта му до столицата.В Израел има много добро здравеопазване и част от мотивацията за покупка в курорта е достъпността на здравните заведения в гр.София. Като казвам Боровец нямам впредвид само самия курорт, а и всички околни китни селца като – Говедарци, Бели Искър, Гуцал... и т.н.

            Ако за вас темата е интересна можем да споделим досегашния си опит в тези сделки.

Поздрави за всички от мен Емилия и от екипът на “SPropertiesInternational” Ltd

Коментара : (1)

Добави коментар
Владимир ЙосифовЮли 16, 2012  

Успех !

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив