Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

 

 

            1. Трябва да сте определили целта на покупката! Всеки купувач се води от различни съображения, от намеренията и целите си, от средствата с които разполага, от района, който предпочита.
-ако искате да инвестирате в земя, то Вие трябва да направите реална оценка на параметрите на очакваната доходност и ликвидността на инвестицията. В тази оценка участват много фактори с различна степен на тежест, така че е добре да чуем експертното мнение на брокера-специалист, той борави с реални показатели и информация.

-ако искате да закупите земя, за да осъществите собствен инвестиционен проект или да я ползвате за собствени бизнес-цели, споделете с брокера точно какви са намеренията Ви, за да осъществите желаната покупка.

            2. Проучване на пазара на парцели - това е низ от безбройни телефонни разговори, срещи и огледи, с цел да се закупи най-доброто на най-ниската цена. Да не забравяме, че такова проучване ще Ви заблуди, защото ще Ви даде представа за офертните цени, но не и за реалните цени на парцелите. Нека това проучване направи агенцията, там имат представа за реалните цени по осъществени сделки.


            3. Събиране и проверка на документите, легитимиращи собствеността. Изисквайте пълна информация за земята, която искате да закупите и задължително консултирайте с професионалист предоставените Ви документи.


            4. Преговори с продавачите за достигане на оптимални за Вас ценови параметри. Добрите показатели и местоположение на имота неминуемо повишават цената й, така че не можете да закупите атрактивен имот на цената на земеделска земя. Понякога разликата в цената на нерегулирания и регулирания имот си струва да бъде платена.


            5. Ако купувате с кредит, се налага да се направи сравнителен анализ на условията на всички банки, за да се избере най-подходящата за Вас кредитна институция. Необходимо е да се набавят всички документи посочени от избраната банка.


            6. Извършване на надлежни проверки в Държавни и Общински служби за наличие на тежести.

            7. Подготвяне на Нотариален акт и запазване час при Нотариус за Изповядване на сделката.

Коментара : (1)

Добави коментар
ИванкаНое 18, 2012  

При покупка на имот-примерно земеделска земя от Съдия-изпълнител как да процедираме по т.6- проверка за тежести? И когато в самата обява фигурира тежест, то задължението за погасяване за сметка на новия собственик ли е или с парите от продажбата съдия-изпълнителя погасява тежестта?

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив