Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Какво ни посъветва г-н Линдън:

 
1) Условията за ипотечен кредит в САЩ са еднакво добри и за местните, и за чужденците
2) Американските банки работят успешно с чуждестранни партньори, което улеснява кредитирането
3) Доверете се на агент и избирайте бъдещото си жилище разумно
 
/Съветите са формулирани от ceb.bg на базата на думите на г-н Линдън и не го ангажират с покана за инвестиционни действия/
 
Все по-лесно става за чужденците да закупят имот в САЩ, сочат данните на bankrate.com.
Според Стив Линдън, водещ експерт Недвижими имоти в изданието, чуждестранните граждани не знаят много неща за покупката на имоти в САЩ, поради което се страхуват излишно.
"Много хора се притесняват, тъй като не познават съвсем правилата в САЩ. Те не са сигурни за работата си, а и няма как да имат висок кредитен рейтинг. Те обаче не знаят, че много от големите банки в САЩ имат сключени договори за сътрудничество с редица други страни и могат лесно да преценят активите и приходите на всеки, който кандидатства за кредит", обяснява Линдън.
Освен това той съветва чужденците задължително да търсят агент по недвижими имоти, който да защитава интересите им.
Първоначалните вноски се движат около 20 - 25% от размера на кредита, но въпреки това в САЩ липсата много от бюрократичните спънки в други европейски страни.
Добре е да обиколите местните банки и да се запознаете внимателно с условията им. 
Хубаво е да имате предварително одобрение и едва след това да си търсите жилище. Това, най-малкото ще ви позволи да установите рамки на търсенето си и да знаете какво може да си позволите.
Линдън препоръчва, ако търсите имот в САЩ, да проверите всичко предварително в интернет. Информацията там е точна и изчерпателна.
Ако все пак не се доверявате на системата в САЩ, възможно е да получите кредит от банка в собствената ви страна, но трябва да отговаряте на някои изисквания, както и да имате валидни визи за престои в САЩ.
В чисто практически план се препоръчва да живеете няколко месеца под наем, докато не намерите подходящото жилище. Това е особено валидни, ако не сте сигурни в стабилността на доходите си.
 
 
Забележка: Мнението на Линдън е взето от материал на bankrate.com

Коментара : (1)

Добави коментар
инж. Петър ПетровОкт 21, 2011  

САЩ е велика държава. Страната на неограничените възможности и истинската свобода, най-голямата световна супер-сила. Американската мечта винаги е привличала милиони хора от целия свят. Американският начин на живот е повлиял на цялото човечество. Най-напредничавите световни умове са произлезли именно от тук. Голяма част от прогреса на човечеството се дължи на учени от САЩ. Най-богатите хора в света неслучайно живеят и работят в Съединените Щати.
Сега да притежаваш собствено кътче тук е все по-възможно и изгодно. През последните години щатската валута изгуби голяма част от стойността си, а цените на имотите поевтиняха значително. Все повече българи придобиват собствени имоти в най-атрактивните щатски градове и курорти. Дори и не подозирате колко е достъпно! За собствена употреба или за отдаване под наем. Всеки ще реши за себе си, но определено моментът за купуване е именно сега. Не го пропускайте!

http://www.aivimoti.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0/6

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив