Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Всеки иска да живее в добре изглеждащ и функционален дом. Често разходите за това са непосилни, а на днешно време всеки излишен разход може да се окаже в тежест.

 
Въпреки това, съществуват ремонти, които не само ще ви накарат да се почувствате по-добре чисто функционално, но и ще ви спестят пари, които бихте могли да похарчите за свое удоволствие.
 
1) Отоплителни уреди с термостат
Загубата на енергия от отопление е един от най-сериозните разходи в дома. Хубаво е всеки уред, които харчи енергия да може да бъде контролиран и програмиран колко и кога да изразходва.
 
2) Енергоспестяващи крушки
Колкото и да пести едно домакинство, то има нужда от светлина по всяко време на годината. ПОследни изследвания показват, че световните домакинства постепенно увеличават източниците на светлина в домовете си. Разликите между енергийноефективността на старите модели и новите е смайваща и определено ще бъде усетена.
 
3) По-затворена батерия за душ
Всеки обича да взима душ и да прекара повече време под топлат вода. Това обаче също е един от основните източници на излишен разход. Запазете удоволствието и времето на престой в банята с регулиране на водната струя. На пазара се продават батерии, които могат да направят това и да ви спестят много бъдещи неоправдани разходи.
 
4) Икономично тоалетно казанче
Никой не знае колко вода изтича месечно в канализацията му. И това обаче може да бъде регулирано и да доведе до икономия, която няма да навреди на функционалността.
 
5) Изолация
Това е една от основните стъпки за по-генерални икономии. Изолирайте всичко, което може да доведе до загуба на топлина през зимата. Освен това ще се радвате и на по-прохладен дом през зимата, което ще спести разходи за охлаждане.
 
6) Фотоклетки за осветлението
Това е умна и евтина инвестиция, която ще спести излишна енергия за осветяване там, където не е необходимо.
 
7) Нова пералня
Всяка домакиня си мечтае за това, но има защо. Освен по-лесна за използване и по-безшумна, новата пералня може да се окаже и страшно икономична. Разходите за ток и вода могат да бъдат драстично свити, при това без да се налага да ограничавате изпирането на мръсните си дрехи.
 
8) Бързонагряващи бойлери
Мнозина ги смятат за неефективни и опасни, но не е така. Те премахват необходимостта от големи резервоари за вода, както и непрекъснатото им подгряване. Продават се нови модели, които могат да спестят до 50% от разходите, при това без да намалявате разхода на топла вода.

Коментара : (1)

Добави коментар
Боян МихайловМар 16, 2011  

Може би също и климатик.

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив