Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Какво ни посъветва г-жа Фулмър:
 

1. Много хора купуват скъпи и безполезни неща, защото е модерно - не бъдете сред тях
2. Домът трябва да е функционален и уютен, а не да тежи с поддръжката си
3. Ако имате много пари, използвайте ги за нещо полезно

/Съветите са формулирани от ceb.bg на базата на думите на г-жа Фулмър и не я ангажират с покана за инвестиционни действия/

В тези несигурни времена все по-важно е да се радвате на имота си, такъв какъвто е, а не да му придавте излишна стойност. Не всеки луксозен проект се нуждае от множеството излишни уреди и приспособления, които повече пречат, отколкото помагат. Има неща, които хората купуват и правят, само за да почувстват малко лукс. С времето обаче разбират, че това не е така.
На първо място в списика е Джакузито. Превърнало се в синоним на качетвена и луксозна баня, то е все по-малко използвано и все по-ненужно. Дори не говорим за шума и голямото количество вода, което се изиква при използването му.
Друго нещо, което не трябва да правите е т.нар."Версайска кухня". Повечето американци се подлъгват по идеята да имат богато украсена и претрупана кухня. Разгледайте модерните каталози за обзавеждане на кухни - няма да намерите "версайски" тип!
Допълнителен балкон на спалнята. Това е може би най-ненужното нещо, особено, ако живете в голяма къща. Разходите за строежа му са в пъти повече от удоволствието да го използвате. Кой пие кафе в спалнята, ако кафемашината му е на долния етаж?
Стаята за домашно кино е сред класическите доппълнения в луксозните къщи. Те служат само за едно. много по-лесно е д закупите нескъп комплект за домашно кино и голям телевизор, които да разположите във всекидневната.
Басейн в двора - поредното изобретение, което става все по-ненужно. Питайте хората с домашен басейн. Много пари за поддръжка и рядко използване.
В края на негативния списък ще запиша сложната автоматизация на дома. Уреди и системи, с които трудно се работи не са от полза. От една страна е затруднението от използването им,  от друга - скъпата поддръжка.
Хубаво е човек да има пари в излишък, но по-добре е да ги вложи в нещо полезно. Не купувайте нещо, само защото и другите го правят. Направете дома си такъв, какъвто вие искате!

Забележка: Мнението на г-жа Фулмър е взето от материал на realestate.msn.com

Коментара : (1)

Добави коментар
Гочо МирчевДек 17, 2010  

Така е, напълно съм съгласен. Заради такива неща се получи финансовата криза!

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив