Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

 

Какво ни посъветва г-н Крятлър:

1. Отоплявайте само обитаемите стаи, така няма да правите ненужни разходи
2. Добрата изолация помага за по-ефективния разход на топлинна енергия и пести пари
3. Използвайте овлажнители за въздух, ще ви накарат да се чувствате по-комфортно

/Съветите са формулирани от ceb.bg на базата на думите на г-н Крятлър и не го ангажират с покана за инвестиционни действия/

Отоплението на едно жилище понякога може да се окаже трудна задача. Може да бъде свързано с много разходи. Въпреки това има начини да ви бъде топло и уютно и да спестите пари. Ако имате възможност за програмируем термостат с часовник, задължително поставете такъв. Повечето климатици и по-модерни печки имат подобни. Програмирайте затопляне за времето, през което сте у дома и го спирайте, когато не сте вкъщи.
Не поставяйте мебели пред отоплителните тела. Това пречи на топлия въздух да се движи и създава усещане за студ. Ако се топлите с радиатори, може да поставите топлоустойчиви отразители между тях и стената. Така енергията ще се насочва в правилната посока.
Използвайте слънчевата енергия. Отваряйте завесите и щорите през деня - това ще увеличи температурата в дома ви, макар и малко.
Подсигурете си качествена дограма със силно уплътнение, което да не позволи проникването на хладен въздух отвън.
Изключвайте отоплението в неизползваемите стаи и ги дръжте затворени. Така ще затопляте по-малко пространство и това ще става по-лесно.
Не забравяйте, че всяко отопление изсушава въздуха в дома ви. Снабдете се в овлажнители. Препоръчителна влажност от 24-40% ще ви накара да се чувствате по-приятно.

Забележка: Мнението на г-н Крятлър е взето от материал на moneypit.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив