Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Какво ни посъветва г-жа Уерники:


1. Осигурете условия за по-лесно движение и достъпност на помощни средства
2. Премахнете мебели и уреди, който изискват големи физически усилия за използването си
3. Ремонтирайте дома с лесни за поддръжка настилки и дограми

/Съветите са формулирани от ceb.bg на базата на думите на г-жа Уерники и не я ангажират с покана за инвестиционни действия/

Все повече американци изразяват желанието си да останат в домовете си и след пенсионирането си. Някои търсят подходяща къща, но има и лесни начини да ви е удобно и във вашата.
Възрастните хора имат по-специални нужди. Някои неща не са така лесни за тях и е хубаво, ако могат да разчитат на удобен и функционален дом.
Не е задължително, но е хубаво в жилище, което се ползва от стари хора да има вход за инвалидни колички. Ширината на вратите трябва да позволява лесното преминаване на такъв вид помощни средства. Помислете и за премахването на праговете при вратите. Движението у дома може да бъде улеснено и със специално осветление по пътеките и специализирани места като баня и тоалетна. Монтирането на фотоклетки е добра алтернатива на досегашните електрически ключове.
Поставянето на необходимите и често използвани неща на по-ниски места също е задължително. Избягвайте високите мебели и ги заменете с по-малки и удобни.
Според изследванията на Центъра по превенция на заболяванията, все повече млади хора страдат от артрит. Мъчително е да се налага да влагаш сила в отварянето и затварянето на врати и прозорци, ако имаш подобни проблеми.
Потърсете лесни за употреба дръжки, които се разполагат на удобни места и не изискват усилия. В зависимост от разположението, може да използвате и плъзгаши се врати.
Почистването и поддръжката на едно жилище също могат да създадат проблеми на по-възрастни хора.
Помислете за настилките и дограмите. Килими, текстилни настилки, и дървени дограми могат да създадат големи проблеми. Стъклопакетите осигуряват изолация от външната среда и много по-уютна среда у дома. Ако все пак дървото ви липсва - продават се дограми с шарки, имитиращи дърво.

Забележка: Мнението на  г-жа Уерники е взето от материал на moneypit.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив