Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Често се е случвало хората да бързат да продадат жилището си, тъй като условията на пазара са не толкова благоприятни. Задава се въпросът: Сега ли е моментът да продам или да изчакам?

 
Отговорът на всичко това се крие в комбинацията между обстоятелтва и множество фактори.
 
Каквото и да се случва на пазара, цената на един имот не се променя, защото някой е решил така. Стойността на едно жилище е това, което някой потенциален купувач би дал за него.
 
В тази връзка то е проментива, която не зависи само от едно обстоятелство.
 
Сега ли е моментът да продавам и ако не, кога?
 
Отговорът на този въпрос може да бъде получен при внимателен анализ на пазара и по-точно на района, в който може да бъде осъществена сделката.
 
Гледайте последните продажби, брой сделки, нива на цени, повече са покупките или продажбите, колко жилища от типа на вешето се предлагат, какво е търсенето и т.н.
 
Не на последно място, важен е и купувачът. Не може да построите скъп имот в район с трайна безработица и да искате да го продадете бързо и на добра цена.
 
Добър професионалист може да пресметне каква е реалната сума, за която бихте могли да продадете жилището и най-вече да подчертае предимствата на дома ви.
 
Що се отнася до момент на продажба, тук също има голяма доза фактори, които влияят. Въпреки всичко, традицията и опитът показват, че пролетта е времето за сделки.
 
Март и април са месеците, в които трябва да извадите жилището си на пазара, ако искате да срещнете повече и по-благосклонни купувачи.
 
Автор: Steve McLinden, Bankrate.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив