Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Един от най-често срещаните проблеми в домовете ни е появата на влажни петна по стените граничещи с мокрите помещения. Причините за образуването им обикновено са три:

- теч от водопровода (студена или топла вода);

- теч от канализацията (обикновенно в пода на банята);

- нарушение на целостта на фугите на плочките (най-разпространения проблем).

Отоплителните инсталации също могат да са причина за овлажнявне на стените и компроментиране на подовите настилки.  Диагностицирането на всички описани по-горе проблеми може да се осъществи с помощта на термокамера и капацитивни (диелектрични) влагомери. Успеваемостта на обследването зависи от познанията на термографа и качеството на използваната апаратура. Нашата практика е показала, че успяваме да открием причинителите на проблема с абсолютна или задоволителна точност в над 95% от случаите като винаги се стремим да предложим адекватен метод за отстраняването му.

Важно е да се знае, че за да се направи прецизно обследване е необходимо да се извърши подготовка на помещенията, с която всеки сертифициран термограф е запознат.  Ако обследващата фирма няма никакви изисквания към условията на инспекцията това означава, че вероятно не познават технологита и е малко вероятно да успеят да открият проблема. Хексагон-Билд има 6 годишен опит в диагностиката на скрити течове от тераси, покриви и мокри помещения. За момента разполагаме с най-добрата технология (термокамери, георадар и влагомери) в България и с най-квалифицираните специалисти.  Свържете се с нас и ще получите адекватна консултация за проблемите във Вашето жилище от сертифициран жилищен инспектор с международен сертификат от 5 години. Можете да изпратите запитване или да се свържете с нас на посочените в контакти телефони и електронна поща.

От екипа на Хексагон-Билд

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив