Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

На хората им харесва да пробват и разглеждат много неща, но фактически купуват при много малко възможности за избор.

Умът лесно може да се претовари. Начинаещите търговци трябва да се научат да не говорят прекалено при продажба. Ако го правят, рискуват да не постигнат успех. Съществува такова нещо, наречено прекалено много информация. Това претоварне с информация е пряко отговорно за объркването. А какво правят хората, когато са объркани? Точно така, не правят нищо! Те ще престават да се движат. Никакви решения. Или, още по-лошо, стават излючително консервативни и решават да не харчат пари. Отговорът да купят или да се съгласят с вас се превръща в "НЕ".

Следователно, когато вашият клиент трябва да избира, ограничете броя на офертите и имотите, които му предлагате и ще увеличите шансовете си да го подтикнете към желаното от вас действие.

За целта обаче е необходимо да се свърши доста предварителна работа свързана най-вече с процеса наречен КОНСУЛТИРАНЕ. За да сте добър консултант, а не просто посредник, трябва да умеете в най-висока степен да достигнете до причините поради, която клиентът ви иска да купи или продаде, да осъзнаете нуждите и проблемите му, за да предложите след това адекватно решение. Затова задавайте точните въпроси и слушайте, клиентът ви сам ще предостави цялата необходима информация, за да му подберете онези 3 или 4 имота, от които той ще направи своя избор.  

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив