Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

 

Много често хората избират дадено нещо емоционално, харесват го и искат да го имат.
 
Често това им доставя удоволствие, успокоява ги или ги кара да имат самочувствие.
 
Не така обаче стоят нещата с недвижимите имоти. Често дадена къща бива харесана за това, че изглежда добре на слънце или когато е тихо и спокойно наоколо.
 
Мозъкът и възприятията на човек не винаги са гаранция за правилен избор. Това е особено валидно, когато правите инвестиция в недвижим имот.
 
Покупката на дом не е просто вещ, на която да се радвате, това е начин на живот.
 
Изследвания показват, че често купувачите са склонни да платят повече за къща, ако харесат брокера или да се откажат от покупка, ако не харесат цвета на мебелите.
 
Най-важното е да знаете какво търсите. Ако това е така, то всяка следваща оферта ще бъде подходяща или неподходяща, а не плод на емоционален избор.
 
Тук е моментът да помислите за последната фаза от покупка - цената.
 
Собствениците често несъзнателно надценяват имотите си с до 5%, докато купувачът има право да коментира цената.
 
И тук е важно да не подхождате емоционално. Не винаги скъпата къща е прекалено хубава. Определете си бюджет за покупка и ремонт, на базата на който да водите преговорите. Ако имотът, който ви предлагат не съответства на това, за което сте дошли, то това не е вашата къща и е по-добре да търсите другаде.
 
Източник: smartmoney.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив