Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Имам желанието да насоча купувачите на недвижими имоти към търговете на частните съдебни изпълнители. Защо да закупим имот от ЧСИ: -изгодна цена- след изготвяна на пазарна оценка, на продаваемият имот ЧСИ по закон го обявява за продан на 75% от тази цена. Ако не се продаде на първа продан то следва втора с още 20% по-ниска цена - покупката от ЧСИ изключва възможността за каквито и да било претенции от трети страни впоследствие - не заплащате комисионна на агенция за недвижими имоти - няма риск да си загубите авансово заплатените пари, защото те са в сметката на ЧСИ и ако не сте спечелилият търга, то до 3 работни дни парите ви се възстановяват. Разбира се една такава сделка има и недостатъци: - в някой случаи вътре в имота живеят длъжниците, а те не са очаровани от продажбата - първоначално обявената цена, не винаги е продажната, защото на търга не участвате само вие - не можете да ползвате кредит, защото трябва да заплатите цената в едноседмичен срок от спечелването на търга(изключение е само една банка, която предлага такъв продукт). В заключение мога да кажа и да ви посъветвам - ако търсите изгодна (ценово)сделка, търговете на съдебните изпълнители са вашето място. Но същевременно трябва да сте готови да приемете и негативите съпътстващи една такава сделка. Късмет на всички желаещи да опитат!

Коментара : (2)

Добави коментар
Георги ПалпуринФев 16, 2012  

Здравейте,
ще направя едно уточнение относно времетраенето за връщане на задатъка. В последната прояна на ГПК касаеща принудителното изпълнение залегна, че задатъка се възстановява след, като цената бъде заплатена от спечелилия проданта.
Целта на промяната бе да се избегне възможността за манипулиране на публичните продажби. Проблема, който се появи е че участник в проданта може да бъде поканен и след месец да купи имота, ако участниците преди него не са внесли продажната цена.
Ако през този период чоека закупи друг имот рискува да загуби задатъка.
Надявам се да съм бил полезен
Поздрави,

Виолета ПетковаФев 17, 2012  

За да сме напълно коректни в първоначалния текст имах впредвид, че по-важното е това, че в относително кратки срокове парите на участвалите в търга , но неспечелили се възстановяват, без това да изисква някакви допълнителни документи, заявления или пр.

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив