Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Здравейте, напоследък все по-често ми задават въпросите: Да купувам ли сега имот?, Подходящ ли е моментът?, Дали няма да паднат още цените?

Ето какво бих препоръчала на всички, които се вълнуват от тези въпроси. Ако покупката на имот е за ваши лични нужди или купувате с цел да отдавате поне 5 години под наем и след това да продадете имота, то ако разполагате с необходимите средства за това, моментът винаги е подходящ по редица причини. Никоя криза или спад в цените не продължават толкова дълго. Както и междувременно имотът сам се откупува частично чрез наема, които получавате от него. Така че, ако имате свободни пари, които няма да са ви необходими през следващите 5 години купувайте.

По друг начин стои въпроса, ако имате определени изисквания за възвръщаемост или вземате кредит от банка. Там калкулациите са малко по-сложни, но пък рамките на покупката са ясни и лесно може да се изчисли дали избраният имот отговаря на тези изисквания. Като дали искате той да ви носи 5, 7, или 11% възвръщаемост, да е в жилищна или офис сграда, да е монолитно или панелно строителство.Тук съветът ми е да не се водите от емоциите - „ ами този апартамент е в много хубава и модерна сграда, всичко му е довършено, дори има и мебели - супер”. Това е грешният подход. Правилно е да извадите калкулатора или лаптопа и да направите сметка на парите, които ще похарчите. Ако тези сметки покажат, че въпросният имот се вписва в изискваната от нас финансова рамка, то тогава започваме да гледаме останалото. Поздрави на всички от мен, Емилия и от екипа на “S PropertiesInternational” Ltd.

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив