Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

1. Изберете какъв тип имот желаете да закупите:

  • Преценете коя от различните възможности при купуване на жилище е най-подходяща за Вас. Определете какви са вашите конкретни нужди - апартамент, самостоятелна или редова къща, имот в затворен комплекс и др.;

  • Преценете какви са нуждите на семейството Ви – от гледна точка на големина на жилището (брой спални) и местоположение; Колко голямо е вашето семейство, имате ли деца, за какъв период сте у дома, къде се храните през повечето време...

  • Съставете списък с най-важните за Вас характеристики на „идеалния” имот, съобразени с това, какво е съществено за и хората, с които ще живеете. Често местопожението е определящо. Ако имате деца е добре да се съобразите с имотът ви да е в близост до училища, детска градина. Желателно е да има удобен транспорт до работно Ви място. Ако не сте семееен може би за вас е добре да има наблизо спортен център, магазини, места за забавления и др.). Разбира се перфектно месетопожение няма. Ето защо бъдете готови да направите компромис.

  • Не на последно място преценете бюджета си. Независимо дали ще теглите кредит или ще купувате със собствени пари не се надценявайте. Не правете компромиси с цел да спестите малки суми.

 

2. Проучване на пазарните условия и цени

  • Първата реакция на всеки, когато търси жилище да се обърне към специализираните Интернет сайтове, различни вестници и списания, в които се публикуват оферти на различни компании или физически лица, както и да се свържете с компания за недвижими имоти.
  • Добре е да сте информирани, но не се предоверявайте на обявите, защото не е изключено да попаднете на измамници. Адекватно решение е да намерите специалист. Предимствата на последното е, че работейки с професионално обучен консултант, той може да разполага с информация за имоти, които предстоят да се продават, знае цените, как да преговаря с продавача. Той може да ви даде адекватни, компетентни и актуални и препоръки. Също така може да Ви съдейства при проверяването на актуалността и достоверността на харесаните от Вас оферти за жилища.
  • От друга страна, доверявайки се на помощта на консултант, на база професионален опит и добро познаване на пазара, ще можете да се изберете най-подходящите за вашите конкретни нужди жилища. Избор с минимален брой копмромиси и най-близък до вашите желания. Освен това консултантът организира огледите на жилищата в удобно време. Той ви придружава и Ви съветва, знае къде са преимуществата и недосттъците не имота.

3. Прехвърляне на имота

  • Когато се спрете на определен имот, консултантът води преговорите от Ваше име, като защитава Вашите интереси и цели постигане на максимално добри условия по договора. Той ще комплектова необходимия набор от дкументи и ще провери тяхната достоверност. Нещо, което може да ви спести големи главоболия и финансови проблеми.

Коментара : (1)

Добави коментар
Владимир ЙосифовНое 7, 2012  

Разговарял съм с французи, които за да си вземат куче !!! отиват на основен преглед в клиника и обсъждат с лекари колко години ще живеят при това здраве.
Щом за покупката на куче някои хора правят такива неща при покупка на имот подготовката трябва да е сериозна.

1. Защо искате да купите имот ?
2. Имате ли домакинство ?
Много българи живеят без домакинство. Домакинството предполага кухня или оборудван кухненски бокс, килер, мазе ...
Ако нямате домакинство и няма да имате нужда от домакинство през следващите 10-15-20 години защо ще плащате кухня ?
Ако не обичате да стоите на балкона защо да плащате балкон ?
Ако не ползвате мазе защо да плащате мазе ?
Ако не ви пречи да виждате входната врата защо да плащате антре ?
3. В този имот ли ще умрете ?
4. Колко пъти ще смените жилището си до пенсиониране ?
5. Очаквате ли наследство ?
6. Има ли шанс да заминете в чужбина / в друг град ?
и още важни въпроси ...
---
Решили сте да купувате :

7. Определете бюджет за цената на имота
и бюджет за търсене на най-добрият имот за вас .

Бюджетът за търсене включва консултация при добър нотариус,
комисионна, премия / при добра сделка /, транспорт, други разходи ...

8. Определете поне три категории локация :
- невъзможни ;
- искани райони ;
- райони с компромис...

и така докато създадете ясно задание .
Уважаните клиенти имат ясно задание и плащат за изпълнение на задачата.
Успех !



Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив