Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Според мен си струва да се обърне малко повече внимание на комбинирания вариант!
 Когато искате да продадете своята част на НЕ съсобственик и не искате да се занимавате другите си съсбственици – има решение!
 В този случай се правят ДВЕ сделки. С първата Вие дарявате на купувача някаква минимална част от своя дял и така той става Ваш съсобственик. От този момент нататък можете спокойно да му продадете останалата част от дела си, без за това да е необходимо съгласието на другите съсобственици.
 Тези две сделки могат да се извършат в един ден, с едно посещение при нотариус. Естествено, този вариант си има и своите недостатъци:
 1. По-големия разход за сделката. Разликата идва от таксите за вписване на две сделки, данъка върху дарението и нотариалната такса.
 2. Изненадата на другите собственици, когато разберат за това, че са „пренебрегнати”. Това може да създаде негативно отношение към новия собственик. Въпреки тези недостатъци този вариант си струва да се има впредвид!

Коментара : (1)

Добави коментар
Боян МихайловОкт 13, 2011  

Когато дарявате някаква минимална част от вашата съсобственост, необходимо ли е съгласието на другите съсобственици?

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив