Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Направете най-рентабилните подобрения, които са сравнително евтини.

1. Като най-добро вложение от гледна точка на повишаване стойността на имота се определя подмяната на външната врата със стоманена. Тази операция има възвращаемост 102.1%. на разходите при продажба на жилището.
2. Ако имотът разполага с гараж, вложението в подмяна на гаражната врата, също е изгодно като разходите се връщат 83.9%, при продажбата.
3. Подмяната дограмата на прозорците на жилището е също много ефективно и има възвращаемост от 70% от разходите.
4. Направете козметичен ремонт на кухнята. Има висока рентабилност и връща 73.8% от разходите. Гореспоменатите варианти изискват сравнително малко инвестиции и значително подобряват ценовата оферта на имота.

Коментара : (2)

Добави коментар
Младен СадиновЯну 19, 2011  

Колега,
Как ги пресметна тези проценти с такава точност? :) И защо ми се струва, че щом тези проценти са по-малко от 100, реално намалят цената на имота? :)

Яну 28, 2011  

Не съм съгласен с мнението на специалиста. Когато се прави ремонт той трябва да е, за да се живее в жилището, а не да се продава, това важи само за апартаментите при къщите е друго там може и да се повиши цената.

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив