Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Според новоприетият закон за етажната собственост, ако офисите и магазинете са на партерния етаж и са с отделен вход от входа, в който влизат живущите, НЯМАТЕ правно основание да им искате каквито и да са суми. Ако обаче не е изпълнено това условие тогава:

 
1. Правите общо събрание на входа или на блока.
2. Регистрирате го в общината както е по закон.
3. На събранието вземате съответното решение колко трябва да бъде сумата, като тя не може да е произволно казана, а е в съответствие със закона за етажната собственост в точно определени рамки.
4. Трябва да имате съответния кворум и да е спазен обявения дневен ред, за да са легитимни решенията Ви.
5. Понеже няма да са съгласни всички да плащат, приканвате ги в писменна форма с разумен срок от 14 дни да направят това доброволно.
6. Ако това не се случи на базата на протокола от общото ви събрание и регистрацията ви в общината просто пускате сигнал относно това тяхно нежелание.
 
Общината ги глобява, първия път малко, след това повече. Страшно неприятно ще стане за неизправната страна като отиде в общината за елементарна услуга и й бъде отказано. 
Когато се живее в етажна собственост трябва да се живее по правила иначе настава анархия!!!
 
 
 * Секцията "Полезни съвети" е създадена, за да могат експертите от дадена област да споделят опит и умения с останалите потребители. Всеки може да напише аналитичен текст (най-малко 1000 символа) по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да е авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за вземане на решение. Полезните съвети също са един от начините за оценка на експертите в ceb.bg!

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив