Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Ако очаквате професионално отношение при решаване на вашият проблем,нормално е от своя страна брокера да очаква и от вас съдействие и корекност.

Затова не му отказвайте достъп за първичен оглед или  преглед на  дукументите ви за собственос,не проваляйте организирани огледи и не бъдете сигурни,че повече агенции ще се грижат за вашите интереси задължително по-добре.

Реалната оценка дали е постижима цената на продавача или дали има подходящо предлагане по една оферта дава единствено тестът на пазара,а за това понякога трябват няколко месеца. 

Според наложилата се практика на пазара за имоти е прието, че посредникът си е свършил работата,когато е намерил двeте страни и те са постигнали споразумение за сделката. Нормално е брокерът ви да иска заплащане на комисиона при подписване на предварителен договор,когато такъв се изготвя.

Защото от този момент отговорност за неизпълнението му може да носи само неизправната страна,а другата има право да търси правата си по съдебен ред.

Брокерът не може да носи отговорност за неизпълнението на задълженията на страните по сделката,от него се иска да свърши добре своята работа.

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив