Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Нашите съвети:
1. Дайте възможно най-точна информация за решението на даден проблем!
2. Покажете на клиента възможните сценарии за действие!
3. Оставете клиентът сам да реши какво да направи!Всеки е попадал в ситуация да търси съвет за решение на даден проблем. Независимо дали говорим за здравословен проблем, повреда в колата или трудности при покупка/ремонт на недвижим имот - всеки има нужда от съвет, ако не е специалист. Когато някой има нужда от съвет или отговор - той пита!
 

Ние сме специалисти в областта и получаваме въпрос. Тук е важно да направим така, че нашият съвет да бъде точен, качествен и да предизвика доверие. Взимаме за пример човек, който иска да продаде къща в дадено населено място. Какво търси той? Иска нещо, което да му помогне да вземе решение.

В конкретния случай говорим за брой продажби на подобни къщи в този район. За търсенето на подобни жилища. За диапазон на цените, на които се купуват имоти със сходни характеристики. За точни и конкретни факти, които да дават представа за ситуацията, в която е попаднал човекът с проблем.
 
Статистиката и сухите цифри обаче не са нищо особено без правилен анализ. Питащият трябва да знае как да постъпи. Той трябва да има възможности, които да получи от този, към когото е задал въпроса си. Специалистът трябва бързо да може да покаже няколко пътя, по които да се реши даден проблем. Той е запознат с предимствата и недостатъците, с опасностите и бъдещите ползи... 
 
Специалистът по недвижими имоти със сигурност знае дали е изгодно да се купи или продаде имот в даден район, в даден момент, на дадена цена! Кажете това на клиента, добавете "Изборът е ваш!" и вече сте дали качествен съвет. Направили сте нещо, което да провокира и улесни взимането на решение за даден проблем.
 
Втората стъпка е клиентът да се замисли кой може да свърши това за него... Ако сте му казали всичко точно и ясно, дали сте му варианти за действие и сте оставили решението в негови ръце, вероятнотта да потърси друг специалист е малка.

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив