Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

 

Какво ни посъветва г-н Нейднър:
 
1. Доброто почистване не винаги е трудно и скъпо
2. Въздухът е сред най-мръсните неща у дома
3. Чистият дом ви осигурява комфорт и по-добро здраве 
 
/Съветите са формулирани от ceb.bg на базата на думите на г-н Нейднър и не го ангажират с покана за инвестиционни действия./
 
Поддръжката и почистването на дома са сред нещата, които могат да дадат по-друг изглед на дома ви. Има и неща, които трудно се отстраняват или изискват повече усилия.
Банята е едно от най-проблематичните места. Наслояванията на твърди частици по душа и други водни приспособления са кошмар за всяка домакиня. Използвайте оцет. Лесно и евтино. Ако наслояванията са сериозни, накиснете за няколко минути. Ако душът или смесителните кранове имат филтри - почиствайте ги. Промяната на водната струя е главният белег за запушване.
Случвало ли ви се е да усетите неприятна миризма в банята? Естествено, че да! Сигурно сте забелязали, че повечето препарати са с аромат на лимон. Това не е случайно. Може да използвате истински лимони, за да почистите канала на мивката. Срежете ги на няколко части и третирайте вътрешната част за около 30 секунди, след което изплакнете.
Помнете - винаги, когато има условия за това да не използвате банята си известно време, прочиствайте тръбите с вода за известно време. 20-30 секунди течаща вода могат да ви спестят посещение на водопроводчик.
Мухълът около ваната и мивката могат да предизвикат дискомфорт у всеки. И за това има лесно и евтино решение. Обикновената белина върши чудесна работа. Често се допуска грешката да се третира замърсеният район и веднага след това да се изплакне. Оставете белината да подейства като не забравяте да проветрявате по време на процедурата.
Въздухът също е едно от най-мръстните неща в дома. Изследвания показват, че колкото и да е мръсен въздухът по улиците, е по-чист от този у дома.
Избягвайте килими и други настилки, които задържат прах. Ако все пак държите на тях, почиствайте ги при професионалисти поне на две години. Добрата вентилация също е сред условията за по-чист въздух в дома. Обърнете внимание на чистотата на филтрите на климатичните системи. Ако не са в добро състояние, по-скоро ще си навредите. Здравият дом носи здраве и на вас, поддържайте го и ще се чувствате по-добре!
 
Забележка: Мнението на г-н Нейднър е взето от материал на iHomeline.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив