Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Какво ни посъветва г-н Годжък:

1. Определете реална и обоснована цена на имота си преди да го пуснете на пазара
2. Клиентите са все по-селективни, продаваното жилище трябва да е в конкурентно състояние
3. Добрата подготовка преди продажбата ще спести време и усилия

/Съветите са формулирани от ceb.bg на базата на думите на г-н Годжък и не го ангажират с покана за инвестиционни действия/

Няколко са нещата, които трябва да взимаме предвид, когато продаваме своя имот. В съвременния пазар цената е по-важна от всякога. Грешно поставената цена може да отблъсне потенциалния купувач.  Днешните клиенти определят цената като "мотивиращ" фактор при покупката на имот. В практиката често има случаи на хора, които губят много време в чакане на продажба, защото са поставили нереална цена на имота си. Целта е имотът да бъде продаден възможно най-бързо, на възможно най-добрата цена. Потърсете професионален оценител, които да разгледа подробно жилището и да направи анализ на предимствата и недостатъците му
Състоянието на дома също е от голямо значение. Не мислете за дома си като за свой, а като за нещо, което трябва да се хареса от друг.
С толкова много имоти на пазара в момента, купувачите стават все по-селективни. По-добре ремонтирайте и подобрете жилището, тъй като клиентът просто ще го подмине, в търсене на по-добро за тази цена. Трябва да сте склонни на отстъпка в цената, ако купувачът забележи дефекти в имота.
От съществено значение е и това как подготвяте продажбата на дома си. Трябва да имате план, който да следвате. Ако не сте наясно как ще представите имота си пред потенциалните купувачи, то шансовете ви намаляват. Сътрудничество с брокери, интернет или печатна реклама са сред средствата за успех. Намерете си добър агент (представител), които да общува с желаещите да закупят жилището.

Забележка: Мнението на г-н Годжък е взето от материал на scottsellsnh.com
снимка: scottsellsnh.com


Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив