Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

 

Продажбата на жилище винаги се свързва с оценка. Често се налага да бъдат сменени или ремонтирани части от жилището, а това струва пари. Ремонтът обаче не винаги може да има реална стойност. Подмяната на даден елемент от дома за едни е разход, а за друг традиционна част от дома.
 
Въпреки всичко, хубаво е да ремонтирате дома си преди продажба, дори и без да владате колосални суми за това. Ето 5 идеи за евтин ремонт, които може да осъществите:
 
1) Смяна на плотовете в кухнята
Това е малко и евтино подобрение, което бързо се забелязва. Хубавите плотове винаги са за предпочитане. Ако шкафовете са прекалено стари и захабени, по-добре е да смените и тях. Струва си!
 
2) Аксесоари за баня
Аксесоарите за баня също са сред нещата, които биват оглеждани внимателно при интерес за покупка на жилище. Смяна на старите душ батерии, завеси, тоалетна чиния и настилка винаги могат да накарат бъдещия собственик да предпочете да купи дома ви на исканата цена, отколкото да се спре на друг, изискващ ремонт.
 
3) Боядисване на стените
Боядисването на стените е доказано най-евтиният и най-променящ ремонт, които можете да направите. Заложете на по-неутрални тонове, с което просто да освежите жилището.
 
4) Терасата
Когато едно жилище разполага с тераса, или друг кът за външна почивка - това определено е плюс. Ако вашата тераса не е пригодена за почивка, а е заета с непотребни боклуци, трябва да промените това. Малка масичка, няколко стола и растения ще дадат съвсем друг облик на пространството, което ще бъде голям плюс при избора.
 
5) Енергийна ефективност
Много важна подробност, която ще засили ролята си в бъдеще. Погрижете се за изолацията, смята на осветителни и отоплителни тела ще увеличат значително комфорта в дома, което също е важно за бъдещите собственици.

Коментара : (2)

Добави коментар
Мар 6, 2011  

Има резон да се вслушате в тези съвети при положение, че сте решили да продавате.

Анжела ДимитроваАвг 20, 2012  

Много добри съвети. Пред вид факта, че може би скоро ще ми предстои продажба на жилище - определено ще се възползвам от тях.

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив