Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

В основата на всяка сделка с имоти е цената.!!!. Решил си продаваш, но как да определиш цената на твоя имот.
 1.Иди при независим оценител. Използването на независими експерти за оценяване на недвижими имоти се превърна в практика през последните няколко години. Ако кандидатстваш за заем срещу ипотека, банката задължително ще поиска мнението на независим оценител. Най-популярните методи за оценка са - метод на разходите, Метод на пазарните аналози и Метод на приходите. 2.Попитай брокерете. Попитай поне 3 брокера на недвижими имоти, за да може да си изградиш обективно мнение за реалната цена на твоя имот.
3.Прегледай обявите. Сравни цените на имоти, които са подобни на твоя. За тази цел разгледай обявите във вестниците, списанията и онлайн порталите за имоти. Може да използваш списъците, които сме съставили - списък с вестници, списък с портали
4.Пробвай propose.com и imot.bg Търсачката за имоти рropose.com предлага автоматично оценяване на имота ти. Избери град, квартал, площ и виж резултата. Тази услуга е все още в тестови вариант, така че не и се доверявай напълно, но провери.

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив