Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Появата на този род услуга е продиктувана от наложилата се тясна специализация в сферата на посредничеството,свързана със спецификацията на недвижимите имоти като обект на договаряне.

Основната причина за тази професия в България е свързана с възраждането на свободния пазар на недвижими имоти. Вече е факт достатъчно голям обем на предлагане и на търсене,което да доведе до свободно ценообразуване на основата на баланса между тях.Нещо повече – този пазар вече реагира на промените на световните икономически  събития и тенденции.

С разширеното предлагане и търсене се появиха и други явления,свързани с пазарните отношения в областта на недвижимата собственост:

- голямо количество информация, която изисква време и специализация в подхода и методите при проучването и систематизирането и;

- повишен брой измами от страна на преките участници в сделките и от страна на трети лица,включително пълномощници,посредници и нотариуси;

- необходими специални професионални познания за тенденциите на пазара, за проучване на правата и правомощията на страните за процеса на сключване на сделки с имоти.

Тези обстоятелства благоприятстваха появата на професионално съсловие от брокери, които да посредничат на страните при сключване на сделки.

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив