Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

 

Какво ни посъветва г-н Крятлър:

1. Без значение колко вода ползвате, пестете я
2. Повредените водни уреди са главен източник на разходи
3. Модерни технологии в кухнята и банята пестят до 50% вода

/Съветите са формулирани от ceb.bg на базата на думите на г-н Крятлър и не го ангажират с покана за инвестиционни действия./

Водата е постоянен разход за всяко домакинство. Без значение от това колко ползвате, тя трябва да бъде спестявана. Много хора не знаят как да използват ефективно водните ресурси и си позволяват да злоупотребяват.
Един от най-честите ползватели на вода в дома е тоалетното казанче. Колкото и да е удобно, то се износва. Често това става причина за нанужни загуби на вода.
Проблемът може да е съвсем незначителен и премахването му може да струва само няколко долара.
Може да тествате казанчето като оцветите водата в него. Погледнете пак след няколко минути и ако по тоалетната ви чиния има цветна вода - залавяйте се за работа. Най - често проблемът е в малък винтил, който можете да замените сами.
Възможно е и проблемът да е по-сериозен. Наложи ли се смяна на тоалетното казанче, заложете на такова с по-нисък разход на вода.
Ако обичате иновациите и имате малко повече пари за ремонт, може да изпробвате смесителни батерии в фотоклетка. Тя изпуска вода, само когато усети присъствие над мивката и пести до 60% от разходите.
Всеки от нас взима душ. Не е нужно да оставяте десетки литри вода да изтекат. Има модерни душове, които имат степени на регулация на струята и пестят от 20 до 40% от разходите ви в банята.
Външното поливане може да изхаби страшно много вода, ако е неконтрулируемо. не позволявайте на водата да изтича по тротоара. Система за капково напояване или такава с таймер може да ви спести притеснението при получаването на сметките за вода.

Забележка: Мнението на г-н Крятлър е взето от материал на moneypit.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив