Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Какво ни посъветва г-н Крятлър:

1. Проверявайте често състоянието на отоплителните си уреди
2. Правилната експоатация и съхранение на запалими вещества намалява риска от пожар
3. Един пожарогасител никога не е излишен у дома

/Съветите са формулирани от ceb.bg на базата на думите на г-н Крятлър и не го ангажират с покана за инвестиционни действия/

Защитата на дома от пожари трябва да бъде сред приоритетите за всяко едно домакинство. Това е сред инцидентите, причинили най-много смъртни случай в Америка. Все още обаче има хора, които вярват, че пожарите не могат да ги застигнат. Ако не сте сред тях - има няколко неща, които могат да ви защитят и да ви осигурят повече спокойствие в грижата за дома и семейството.
Сред най-честите причинители на пожари у дома са неизправните отоплителни уреди. Грешната им експлоатация и липсата на поддръжка могат да ви причинят много неприятности.
Когато ползвате камина, задължително обърнете нужното внимание на комина. Ако той е частично запушен, рискувате много.
Уверете се, че камината ви е професионално изработена и няма да позволи скокове на пламъци.
Обърнете внимание на това, за какво точно е предназначена печката или камината ви. Не смесвайте и не замествайте един вид гориво с друг.
Проблеми идват не само от огъня и статичните отоплителни тела. Всяка година все повече пожари възникват от малки преносими електрически печки. Използвайте ги разумно! Не позволявайте прегряване, поставяне върху запалими повърхности и оставяне без надзор.
Накрая - внимание към запалимите елементи. Газ, спирт и други подобни трябва да бъдат далеч от опоплителни уреди и деца.
На пазара вече се продават модерни димни детектори, които сигнализират за опасност от пожар, още при тлеенето на огъня.Търсете такива, които да имат бутон за деактивация. Те ще ви спестят неудобството, ако за момент забравите тостер или нещо в тигана.
Техниката е ефективна, но понякога греши. Подсигурете дома си с проверени и поддържани пожарогасители. Кухнята е сред най-рисковите зони. Добре е да разполагате с пожарогасител в близост, но изберете такъв, който да е по-универсален и да се справи с всякакви горящи вещества.

Забележка: Мнението на г-н Крятлър е взето от материал на moneypit.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив