Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

6.Ограничен избор на имоти. По време на криза е ограничен избора на оферти за продажби.Много продавачи изтеглят офертите си от пазара и решават да изчакат да премине кризата.Това най много важи за качествените и луксозни имоти.
7.Луксозни имоти по време на криза.При тези имоти има най-малко падане или промяна на цената при сътресенията на пазара.Луксозните имоти са стабилни по време на криза.Късмет е да се сдобиете с такъв имот на добра цена.
8.Покупка на "зелено" по време на криза. Имоти, които са в строеж по време на криза, имат най-добрите офертни цени.Възможно е строителния предприемач да не може да довърши сградата, достъпа до кредитен ресурс е ограничен и от тук риска при покупка на строящ се имот става голям.Ако искате да се възползвате от ниските цени на "зелено", проучете строителната фирма, платете максимално ниска вноска, като останалата голяма сума, платете на по-късен етап на строителство.
9.Договорете най-изгодната цена. Ако сме си харесали даден имот, трябва да постигнем най-ниската възможна цена.Продавачите винаги остават вратичка в офертната цена, слагат допълнително повече, за да могат да водят преговори.Тази разлика ще получите без особени проблеми, но трябва да опитате да получите допълнителна остъпка.

Преди да пристъпите към преговори, трябва да проучите имота и неговото досие, трябва да убедите продавача, че имота заслужава по-ниска цена.Проучва се от колко време е на пазара.Имал ли е други желаещи, как са вървели преговорите, до какви цени може да отстъпи. Също така, каква е причината за продажбата, погасяване на кредит, спешна нужда от пари.Всичко това може да помогне в преговорите за най-изгодна цена.

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив