Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

Покупка на имот

Фев 16, 2012 vote (0)
avatar

Нека върнем пазара на недвижими имоти в Р.България около 5-6 години назад. Тогава хората масово се интересуваха от покупка на имот. Интересуваше ги локацията и най-изгодната в района цена. По-слабо се интересуваха от качеството на строителството и от етапа в момента. Какво е положението сега? Локацията разбира се отново е на първо място. Интересните места се променят с времето  и урбанизирането на града, но остават водещи. Сега обаче всеки иска да купи имот в качествено построена сграда, отговаряща на съвременните изисквания за строителство. С качествени материали и енерго-ефективна. По възможност да има разрешение за ползване, почти изцяло населена и с регулирана ЕС. Това е чудесно, но обикновено струва най-скъпо. Кризата отся добрите строители и инвеститори от псевдо такива. Затова си мисля, че и в момента може да се купува на зелено , като се спазват някой прости правила:

1./ Проучете инвеститора и строителя-имат ли осигурено финансиране, както и колко и какви обекти са завършили до момента 

2./ Постарайте се в договора ви за покупка и изпълнение плащанията да отговарят на завършване, на определени етапи от СМР - т.е. да плащате за свършена работа.

3./ Контролирайте периодично строителния обек - има ли там работници и напредва ли строителството.

4./ Запазете достатъчно голяма сума за последното плащане, поради забавянето на снабдяването с разрешение за ползване и задължително обвържете точно това плащане с момента на получаване на документа.

Желая на всички успешни сделки, Емилия Иванова и екипът на SPI Ltd.

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив