Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

 

Времето се затопля, цветята цъфтят и всичко започва нов живот - това е пролетта. Същото се отнася и за дома. Традиционното пролетно почистване е нужно на всеки дом и поняколка е не само приятно, а и силно необходимо.
 
Често става така, че дребните проблеми през зимата се превръщат в по-големи през пролетта и в сериозни през лятото.
 
Има много работа за вършене, а не всеки е склонен да прекара слънчевия уикенд в ремонти, отколкото в почивка.
 
Съставихме списък от няколко жизненовожни неща, които трябва поне да проверите, преди да подготвите дома си за по-топлите дни.
 
След зимните месеци непременно ще имате проблеми по покрива след зимата. Огледайте за счупени керемиди, които могат да ви създадат проблеми с течове.
 
Не забравяйте, че покривът е силно опасен и не се препоръчва да се качвате без предпазни средства.
 
След покрива, поправете и тавана. Нормално е да има течове или плесен. Уверете се, че изолацията в таванското помещение си е на мястото. Добре уредения таван ще осигури повече комфорт през лятото и ще допринесе на охлаждането на дома.
 
Улуците! Понякога подцнявани, но изключително важни за защитата на къщата по време на дъжд. По-малко от един час е необходим, за да бъдат проверени и почистени, а това ще спести много бъдещи проблеми.
 
Разходете се около къщата и огледайте повърхностите. След студената и влажна зима е нормално да има проблем с дървените повърхности. Пребоядисайте повърхностите - това ще ги освежи на външен вид и ще ги запази.
 
Климачичната система и вентилацията са може би най-важните компоненти от един дом, що се касае за топлите летни дни. Добра изолация, чисти и добре работещи уреди са гаранция за комфорт.
 
Проверете дали всички охлаждащи уреди работят и ако се наложи подменете захабени или повредени части.
 
Подготовката за пролетта и лятото може да бъде проведена само за няколко часа, важно е решението да започнете с това. Вашата къща ще ви покаже, ако нещо не е наред. Поправете го сега, а не чакайте проблемите да станат големи.

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив