Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

За разлика от собствениците на жилища, продаващи имоти, които могат да се откажат от дадена оферта ако я смятат за много ниска и да оттеглят имота си от пазара, строителите са инвестирали пари в земя и строителство и не могат да си позволят да държат прекалено дълго имота непродаден.

С малко проучване всеки, който обмисля покупката на имот ново строителство, може да подобри шансовете си за изгодна сделка.

При покупката на ново строителство препоръчвам да се започне с проучване на избрания апартамент – преди колко време е бил построен и колко души живеят в сградата или комплекса, в който се намира той.

Колкото повече свободни жилища има в нея, толкова по-добре за купувача. Колкото по-дълго имотът е стоял на пазара, толкова по-голямо предимство ще има купувачът.

Друга важна стъпка е да се провери цената, на която сравними с него имоти в сградата и околностите са били продадени. При тази проверка обаче е добре да се пренебрегнат много стари продажби.

Важно е да не се отдава прекалено голямо значение на офертните цени на непродадените апартаменти в сградата или комплекса – нещо, което обикновено е силен аргумент от страна на представителите на отдел продажби на компанията строител.

Имотът струва само толкова, за колкото би могъл да се продаде, така че не се подлъгвайте от по-високите цени на имотите, които стоят непродадени, Ви съветвам.

При структурирането на първоначалната оферта е добре да се започне с по-ниска от офертната цена.

Някои купувачи се стесняват и не искат да обидят някого, В днешния пазар, започнете малко по-ниско. Ако не направите това никога няма да достигнете до средното ниво, което целите.

Трудно е да се прецени колко точно по-ниска цена да се предложи. 

А ако в проекта има 30 празни жилища, то това е добър индикатор да предложите дори още по-ниска цена.

Всъщност вие преговаряте три пъти – когато структурирате началната оферта, когато правите контраоферта и след детайлната проверка на имота и всички документи.

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив