Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Не оферирайте вашия имот в много агенции. Изберете си да работите с един , но да е професионалист. Ако искате да оферирате Ваш имот за продажба или наем следвайте следните стъпки, за да имате положителен резултат и то в по-къс срок.
1. Изберете си професионалист в съответният бранш.
2. Не оферирайте в различни агенции . / практиката го е доказала по безспорен начин, че ефекта е точно обратен. Много по-дълго се застоява имотът на пазара, действията на колегите обикновенно не са съгласувани /а хаотични/, в желанието си да излязат по-напред в рекламата се смъкват цени, променят се условия , поставя се възложителя пред свършен факт и други такива , без предварителна уговорка с него.
3. Непременно сключете договор с ясно разписани условия . Тогава можете да контролирате вашият брокер.
4. Правете сделката само по правилният начин и не влизайте в сивата икономика. Това ще ви спести страшно много бъдещи главоболия.

 

 

 

 * Секцията "Полезни съвети" е създадена, за да могат експертите от дадена област да споделят опит и умения с останалите потребители. Всеки може да напише аналитичен текст (най-малко 1000 символа) по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да е авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за вземане на решение. Полезните съвети също са един от начините за оценка на експертите в ceb.bg!

Коментара : (2)

Добави коментар
Яну 8, 2011  

Как може да се разбере кой е професионалист в съответният бранш,
ами ако професионалистите са повече?
Нима вече професионалистите се плашат от конкуренцията?
Кой определя цената-брокера или собственика?
Ако продавача/собственика/ държи на своята цена и
офертата е еднаква за всяка агенция,не виждам причина за офериране на една оферта в повече агенции.

LillyМар 16, 2011  

И аз имам същото питане. В провинциален град за продажба на апартамент в идеален център 1 такъв "професионалист" ми каза, че ще загубя много пари, защото нямало почти никакво търсене. Посъветва ме да изчакам тази година, страхотно професионален подход, нали? След няколко месеца в същата агенция като разбраха че вече съм разговаряла с техния брокер, ме изпратиха отново към него защото вече се бил занимавал с моя случай... Та, какъв е начина да открием действително добрия професионалист?

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив