Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

Какъв дом искам?

Дек 26, 2010 vote (2)
avatar
Кой не е чувал фразата: "Моят дом е моята крепост"? Звучи познато до баналност, но е абсолютна истина. И е чудесно да си имаш свой собствен прекрасен дом, в който да приютиш себе си, семейството си и мечтите си. Но преди да тръгнеш по пътя за търсене на твоят дом е полезно да знаеш отговорите на няколко съществени въпроса: - Ти наясно ли си с това какво точно търсиш? - Като затвориш очите си ти виждаш ли съвсем конкретно онова, което тръгваш да търсиш? - Виждаш ли своя дом-мечта до детайлите? Отговорите на тези и други подобни въпроси ще ти спестят много време, услилия и средства по пътя на търсенето. Защото е казано: "Няма как да пристигнеш в крайният пункт, ако не знаеш за къде пътуваш!" Първото и най-важното в процеса на търсене на твоят дом е точно и ясно формулиране на своята мечта, задача, цел. Необходимо е да си абсолютно наясно какво искаш и защо. Ако съществуват съмнения или неясни желания те само те отдалечават от крайната цел. Затова е добре да си изясниш точно къде отиваш, т.е. какъв точно дом искаш. Ако ти е трудно да се справиш сам, има много добри специалисти, в т.ч. брокери, консултанти и професионалисти, които с удоволствие ще споделят опита си с теб и ще помогнат с препоръка за задоволяване на конкретните ти нужди. Когато си наясно с този въпрос, следващата спирка по пътя ти е да определиш мястото на твоят дом-мечта. То зависи от различни фактори, от които правиш своя избор. След определяне на вида и мястото на твоя дом, преди да пристъпиш към схемата за придобиване с помощта на агенция и брокер с добра репутация, ще ти бъде от полза, ако провериш наличието на въпросният дом. Ако си инвеститор можеш да го купиш и на зелено, т.е. само на фаза идеен проект, но малцина от читателите тук са в тази роля. Повечето хора търсят своя дом, за да задоволят собствените си нужди. Затова е добре да видите дали го има наистина, да го разгледате, да го почувствате, за да се убедите наистина, че именно този дом ще бъде вашата крепост. За други въпроси, пишете. С удоволствие ще ви отговоря. Честита Коледа! Най-искрени пожелания за здраве, късмет и успех! С уважение, Благовест Белчев Консултант финанси, мениджмънт, успех

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив