Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Какво ни посъветва г-н Крятлър:

1. Разберете причините за появата на мухъл преди да се борите с него
2. Добрата изолация, проветрение и почистване на дома ще го защитят
3. Избягвайте настилки, мебели и покъщнина, които натрупват прах

/Съветите са формулирани от ceb.bg на базата на думите на г-н Крятлър и не го ангажират с покана за инвестиционни действия./

През последните години разпространението на мухъл в сградите се повиши значително. Някои вече не забелязват това и го приемат като част от ежедневието си. Причините за появата на мухъл са различни, но предотвратяването на появата му е възможно. Особено важно е това, когато става дума за хора с белодробни заболявания. Мухълът може да се развие навсякъде  - по дрехи, обувки, детски играчки и дори по домашните любимци. За да се справите с проблема, трябва да знаете причините за появата му. Влага, застоял въздух, прах и  храна на открито - това са нещата, които могат да накарат мухълът да се чувства добре.
Подобрете изолациите на дома си, особено в тавански помещения и мазета. Това ще намали значително влагата и конденза, а с това и наличието на мухъл. Рафтове, шкафчета, етажерки - не е хубаво да използвате дърво за тях. Метални и пластмасови значително ще подобрят положението ви в борбата с мухъла.
Проветрявайте често дома си. Това се прави не само, за да влезе свеж въздух, но и за да се избавите от влагата. Използвайте филтри за въздух, това е важно, тъй като малко прах и влага и вече имате мухъл.
Оставяйте отворена вратата на банята след къпане - това помага. Изолацията на тръбите също.
Избягвайте килими и всякакви такива настилки, които събират прах и мръсотия. Гладки и твърди повърхности са за предпочитане.
Доверете се на професионалисти при ремонта на домовете си.

Забележка: Мнението на г-н Крятлър е взето от материал на moneypit.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив