Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Какво ни посъветва г-н Крятлър:

1. Добрата топлоизолация и вентилация в дома са предпоставка за по-голям комфорт през лятото!
2. Правилният монтаж, експлоатация и подръжка на уредите пести време и пари за ремонт!
3. Има много начини да направите дома си по-прохладен. Изберете този, който отговаря на вашите изисквания и на тези на дома ви!

/Съветите са формулирани от ceb.bg на базата на думите на г-н Крятлър и не го ангажират с покана за инвестиционни действия./

През лятото най-важното за нас е домът ни да бъде прохладен. Не е нужно обаче да губите време и пари в опити да се справите с това. Има няколко лесни начина за това. Ако имате по-голяма къща е добре да заложите на Центална климатична система. Те обикновено работят с фреон и поглъщат топлината от къщата. При правилна работа, разликата в температурата навън и вътре трябва да е около 15-20 градуса. Проверявайте поне веднъж месечно филтъра за въздух. Това може да ви спести пари за ремонт в бъдеще. Подобен вариант е и вентилационната система.
Тя ползва отвори в горните части на къщата, от които освобождава топлия въздух. Възможен е контрол на вентилацията, зависещ от броя на отворите, както и от скоростта на вентилаторите в тях. Това е може би най-ефективният и евтин начин за справяне с високите температури. Друг вариант, за по-малки помещения, са прозоречните климатици. Тук също има особености, с които трябва да се съобразите. Добре е да се доверите на професионалисти при монтажа, но все пак следете за няколко важни неща.
Първо - уверете се, че климатикът е монтиран под лек наклон навън. Това ще помогне изтичането на вода при конденз. Уплътнете добре пространството между дограмата и климатика. Така се предпазвате от навлизането на насекоми и топъл въздух отвън. Накрая се погрижете да свържете правилно климатика към електрическата мрежа. При по-мащабен план за климатизация на дома е хубаво да помислите и за нова дограма. Тя ще подобри изолацията на дома и ще завиши ефективността на охлаждащите уреди в помещението. Уверете се, че дограмата която купувате не задържа влага.
Ако сте любители на по-популярните методи, сложете си вентилатори на тавана. Минусите на този тип охлаждане са, че е не особено ефективен. Въпреки това е достатъчно, за да издърпа топлия въздух нагоре. През зимата може да смените посоката на въртене и да връщате топлия въздух към по-ниските части на помещението, за да го използвате по-ефективно.
Специално за обитателите на къщи се препоръчват климатични системи, разположени на тавана. Те са евтини и лесни за монтаж. Ниската температура на тавана, осигурява по-ниски температури и в останатата част на сградата. Към това може да приложите и изолация на таванското помещение, което ще засили ефективността на климатичната система.

* Мнението на г-н Крятлър е взето от материал на moneypit.com
Снимка: moneypit.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив