Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Какво ни посъветва г-н Крятлър:


1. Добрата защита на дома тръгва отвън. Тъмнина и гъста растителност могат да привлекат крадци
2. Бъдете внимателни за вратите и прозорците. Проверявайте дали всичко е затворено и заключено преди да напуснете дома
3. Застраховайте дома си.

/Съветите са формулирани от ceb.bg на базата на думите на г-н Крятлър и не го ангажират с покана за инвестиционни действия/

Сигурността на дома е едно от най-важните неща в ежедневието на съвременния човек. Според данни на ФБР, на всеки 15 секунди в САЩ се извършва грабеж на жилище, което означава, че рискът е съвсем реален. Има модерни и скъпи системи на сигурност, но едва ли всеки може да си ги позволи. Съществуват практични средства, с които ще бъдете спокойни и няма да похарчите излишно пари.
На първо място - заложете на светлината. Добре осветената външна част на жилището ще отблъсне потенциалните крадци. Ако сте извън дома, може да използвате таймери за вътрешното осветление. Така създавате впечатление, че има хора в жилището.
Отделете дома си от околни гъсти растителности. Големи дървета или храсти предоставят възможност за скривалище на крадците.
Купете си сигурна врата и по-възможност със здрава и стабилна ключалка. Това именно е мястото, което е най-уязвимо и заслужава повече внимание. Хубаво е вратата ви да има шпионка с по-голям ъгъл (200 градуса).
Като заговорихме за вратата, трябва да споменем и ключовете. Забравете историите с резервни ключове под изтривалката, които сте гледали по филмите. Никога не дръжте резервни ключове в близост до вратата.
Както вратата, така и прозорците могат да станат вход към къщата ви. Затваряйте ги преди излизане от дома и по възможност осигурете щори, които да държат далеч любопитни посетители. Уверете се, че прозорците ви могат да бъдат отворени само отвън.
Ако имате допълнителни средства, никога не е излишно да се снабдите и с алармени системи. Бъдете предпазливи при избора им, тъй като има и такива, които реагират на домашни любимци, и могат да ви създадат ненужни притеснения.
Ако въпреки всичко дотук нямате нужното спокойствие - застраховайте дома си. Това не е гаранция за успех срещу крадците, но ще ви направи малко по-спокойни в случай на проникване в дома ви.

Забележка: Мнението на г-н Крятлър е взето от материал на moneypit.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив