Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Какво ни посъветва г-н Киприянов:


1. Продажбата на имот чрез търг е сигурна и бърза сделка на максимална цена
2. Купувачите са защитени и имат възможност да договарят допълнителни отстъпки
3. Агенциите за недвижими имоти и брокерите не са конкурент, а потенциален партньор на аукционните къщи

/Съветите са формулирани от ceb.bg на базата на думите на г-н Киприянов и не го ангажират с покана за инвестиционни двействия/

По целия свят става все по-популярно да се пазарува чрез търгове. Пример за това е огромният растеж на сайта Ebay. В Русия нещата не правят изключение. Без значение кой е на власт и ние вървим в тази посока.
Нашата аукционна къща е сред първите в тази област. Ние проправяме път, по който ще тръгнат и други. Ние не се конкурираме с брокерите и агенциите за недвижими имоти. Гледаме на тях като на партньори. Рано или късно ще се появят и други, които ще работят като нас. Имотите са уникални. Всеки има индивидуални особености и прилича на всеки друг предмет. За съжаление в момента в Русия търговете се свързват само с продажбите на антични и ценни предмети.
Сега ние налагаме своя схема на провеждане на търгове и има интерес. 
Запитахме се кое е най-важното за един продавач на имот. Той иска да вземе възможно най-много пари, да ги вземе сега, а не след година и да има сигурна и бърза продажба.
При търга и трите са възможни. Определя се минимална цена. Тя трябва да е разумна, за да може да се достигне някакво средно ниво, което да е от полза и за продавача и за купувача.
Предвиждат се специални бонуси за победителите във всеки търг, което стимулира всички участници. Естествено, ние проверяваме цялата документация и се грижим всичко около продажбата да протече гладко.
Засега е трудно да се каже как ще повлияе тази продажна цена на пазарните цени на други имоти, тъй като са осъществени много малко сделки.
При подобни търгове купувачите често са анонимни, с което пазим и техните интереси. Важното е всички да са доволни. Хората вече започнаха да се интересуват повече от покупки. Усеща се отминаването на кризата, а това е момента, в който трябва да започнем да работим.

Забележка: Мнението на г-н Киприянов е взето от интервю за "РИА - Новости"

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив