Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Термографското обследване на сгради е ефективен метод за оценка на енергийната ефективност на ограждащата конструкция, но той не позволява да се пресъздадат специфичните атмосферни условия при които се наблюдават засилване на въздушните течове през сградната обвивка.

В стандарта БДС EN13187 е записано, че термографски обследвания се провеждат при разлика в диференциалното налягане в и извън сградата не по-малко от 5Па. Това се проверява с помощта на диференциален манометър. Резултаттите от термографските обследвания се подобряват с над 60% при използването на технологията Blower door. Тя позволява на екипа провеждащ термографско обследване да предизвика и усили въздушните течове в сградната обвивка.

Калибрираните вентилатори могат да се използват двупосочно като повишават или понижават налягането в сградата. Blower door теста помага на енергийните одитори извършващи обследването детайлно да визуализират всички зони по фасадата и във вътрешността на сградата където се наблюдават въздушни течове.

Термографското обследване с контролирано налягане е по-скъпо от стандартното заснемане с термокамера, но резултатите са с 60% по-добри и освен това вие ще научите много повече за реалните енергийни загуби, които търпи вашата сграда или къща като с  тази технология те могат да получат количествен характер. Оценката на принципа по-топло или по студено е т.н. качествен анализ, но той може да ви ориентира само за 40% от дефектите.

Енергийните характеристики на промишлените и търговски складове и халета се определят с термографски анализи с контролирано налягане по стандарта БДС EN13829. Това е единствения метод, който се прилага навсякъде по света при строежа или енергийната оптимизация на тези конструкции.

Точността, с която се определят дефектите по конструкцията позволява да се постига много висока херметичност на подобен тип сгради и да се намалят драстично енергийните разходи за климатизацията им.

Правилното обследване на сградите дава възможност за редуциране на разходите по мерките за енергийна ефективност. Закупуването на нови или допълнителни енергийни мощности е добре да се направи само след детайлно обследване и определяне на истинските стойности на загубите и мерките за тяхното намаляване.

Свържете с нас за да ви разкажем повече за възможностите на Blower door технологията и да предложим начини да решите проблемите с отоплението и климатизацията на имотите ви!

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив