Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Какво ни посъветва г-н Киър:

1. Добрата оценка на един имот е по-важна от максимално високата цена!
2. Уверете се, че сте финансово готови за покупката!
3. Спечелете продавача! Научете кое е важно за него и акцентирайте на това като предимство!
 
/Съветите са формулирани от ceb.bg на базата на думите на г-н Киър и не го ангажират с покана за инвестиционни действия./
 
Многобройни оферти - това е мечтата на всеки продавач на имоти и кошмар за купувачите. През последните месеци в САЩ се отбелязва ръст на продажбите, по данни на Националната асоциация на брокерите. В сравнение с миналата година и средните цени са по-високи с около 4%.
Най-важното за продажбата на един имот е той да бъде оценен правилно. Ако продавачите са прекалено агресивни в определянето на цената, те създават условия за конкурентни предложения. Не винаги най-добрата сделка става с най-висока цена.
Все по-трудно става за купувачите да се справят с прекомерното предлагане. За това е необходимо те да са наясно с няколко неща при покупката на имот. Определянето на максимална цена е важно за тяхното решение. Друго - хубаво е да се заложи на независим оценител. Неговото мнение е важно за крайната оценка и определянето на цената на имота.
Говорете с представители на банка или друг източник на кредит. Бъдете сигурни, че ще имате парите, това говори за сериозност и печели доверието на продавача.
Запознайте се с продавача. Трябва предварително да знаете с какво се занимава, какво харесва. Прави лошо впечатление, ако пренебрегнете нещо, което собственикът смята за предимство.
Важно е да спечелите продавача, ако наистина искате тази къща. Не за всеки най-важна е цената, а това, че оставя дома си на качествен човек. Изпратете писмо или се срещнете с продавача и му обяснете защо сте харесали имота.
Направете така, че да се откроите от конкуренцията. Продавачът ще има много оферти и може да избере друг.
 
Забележка: Мнението на г-к Киър е взето от материал в американското он-лайн списание "Smart Money"

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив