Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Какво ни посъветва г-жа Емилова:

1. Предвидливостта и правилната стратегията помагат срещу кризата
2. Качеството в услугите е основата на бъдещ успех
3. Необходимо е по-правилно управление на жилищните комплекси

/Съветите са формулирани от ceb.bg на базата на думите на г-жа Емилова и не я ангажират с покана за инвестиционни действия/

Световната финансова криза рефлектира на пазара на имоти у нас. Отрази се в няколко аспекта. От една страна върху инвеститорите, които изпаднаха в затруднено финансово положение. Някои от тях замразиха проектите си, други запазиха темповете на строеж. 
Заедно с това трябва да се отбележи и факта, че има силни инвеститори на пазара. Такива, които са помислили напред, предвидили са ситуацията. Имат осигурено финансиране. Именно това - предвидливостта и правилната стратегия са условията за успех във време на криза.
Това е от една страна, от друга е продукта. Важно е изграждането на една стабилна среда, защото клиентите са много по-селективни. От гледна точка на клиентите, кризата се отрази положително. Отсяха се качествените от некачествените, тези, които знаят какво правят и тези, които имат по-различни виждания по въпроса. В същото време самите клиенти станаха по-информирани и по-селективни. Инвеститорите пък започнаха да им предлагат повече услуги в попълнение, и на цената, която са предлагали преди това.
Тези, които държат на качеството и създават една добра среда. Това са тези, които успяха при кризата и ще успеят и в бъдеще.
Един от най-големите проблеми на пазара на имоти в момента е т.нар "транзиция". В трудни времена сме и нещо трябва да се направи в тази насока. Другото, което би могло да се приеме като предизвикателство е самото управление на комплексите. Трябва известно време, за да се промени психологията на българина.

Забележка: Мнението на г-жа Емилова е изразено пред ceb.bg на дискусията „Пазарът на имоти в Интернет”, проведена по повод 10-годишнината на портала "Имоти.Нет"

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив