Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

В работата ми като консултант по реализация на сделки с недвижими имоти и процеса на проучване и реализация на алтернативни методи на пазара на НИ, със сигурност мога да кажа, че продажбата на имот чрез търг си заслужава.
 Търгът е единственият механизъм, чрез който продавачи и купувачи избягват безкрайните игри на пазарлъци и достигат сделка за оптимален период от време. Освен време и цена има и много други предимства, заради които си заслужава да се помисли и за такъв метод на реализация, особено в сегашните пазарни условия.
 Защо да организирате търг за имота си? … защото ще постигнете резултат в срока който сами заложите. … защото ще постигнете оптимален резултат. … защото ще направите организация подходяща за постигане на целите ви. … защото имотът ви ще бъде забелязан от реалните участници в пазара. … защото ще подходите атрактивно и предизвикателно към пазара. Разбира се, реализацията на недвижимо имущество на търг не се състои само в публикуване на вашия имот в съответните сайтове.
 Има редица други дейности, които ще спомогнат за успешната реализация на търга, както и привеждането му в законен вид и осигуряването на максимално прозрачна процедура. Ето някои стъпки при продажба на недвижим имот чрез търг:
 1.Определете си срокове.
 2.Анализирайте конкурентните обекти.
 3.Погрижете се за търговският вид на имота си.
 4.Определете правила за търга отговарщи на нуждите ви: срок; начална цена; стъпка за наддаване; депозит; срок за прехвърляне на собствеността; особености за начина на плащане; възможност за покупка преди търга; място на провеждане; час на провеждане; и други важни моменти свързани с начина на наддаване, срок и условия за участие, стъпки при отказ от закупуване от спечелилия търга и други ключови точки.
 5.Определете целева аудитория.
 6.Подгответе презентация за имота.
 7.Начертайте пътя, по който ще достигнете до желаната аудитория /маркетингова и рекламна стратегия/.
 8.Основен момент е правилното определяне на начална цена, която ще съсредоточи интерес към имота. Тя трябва да бъде съобразена с множество показатели, но основният е да стои предизвикателно.
 9.Воденето на търга е важен момент, при който трябва да използвате презентаторските си умения и усета си за темпо, чрез което да водите участниците към своята цел – постигане на възможно най-вискока цена.
 10.След приключване на наддаването и определянето на победител се преминава към формализиране на сделката, чрез подписване на заложените в правилата за участие документи – предварителен договор, опис и други.
 Освен тези основни стъпки има и редица други подробности, които трябва да бъдат добре премислени. При всички положения е добре преди взимането на такова решение за реализация на имот, да се консултирате за неясните ви моменти от процеса. С пожелания за успешни сделки! Георги Палпурин

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив