Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar
Какво ни посъветва г-н Вандерворт:

1. Добрата изолация и уплътнение помагат срещу шума
2. Дръжте по-шумните уреди далеч от местата за почивка
3. Повечето прегради и стени в дома ви го правят по-тих

/Съветите са формулирани от ceb.bg на базата на думите на Вандерворт и не го ангажират с покана за инвестиционни действия/

Често хората опитват да разширят домовете си и премахват стени. Това, в комбинация с многото уреди, които използваме в ежедневието си ни създават невъобразим шум. Все по-често хората търсят решение на този проблем и бягат извън града, търсейки спокойствие.
 
Проблемът обаче не е толкова сериозен и може да бъде решен лесно. Съществуват методи на шумоизолация, които могат да ни спасят от шума.
 
Първото изискване е да направите добра изолация на вратите и прозорците в дома си. Запомнете - ако през дадено място може да премине въздух, през него ще премине и шум.
Вече се продават модерни уплътнители, които могат да бъдат поставени навсякъде. 
 
Друга важна особеност за шума е, че той преминава през твърди предмети. Всякакви тръби и други твърди конструкции, трябва да бъдат звуко изолирани.
 
Електроуредите са другите причинители на шум в нашето ежедневие. Може би сте забелязали, че по-скъпите модели обикновено са по-тихи и по-икономични. Ще бъдете изненадани от разликата, за това по-добре заложете на тях.
 
Има машини, които традиционно са източник на шум. Хладилникът и пералната машина са сред тях. Опитайте да ги поставите далеч от местата за почивка и сън. Ако имате възможност да ги държите в отделна стая, добре е да го направите. Всъщност, колкото повече отделни стаи има жилището ви, толкова по-тихо ще бъде то.
 
Ако обаче сте се решили на разширение на помещенията - използвайте шумоизолиращи подове и настилки. Постигането на тишина в дома не отнема много време. Направете го и се насладете на тишината.

Забележка: Мнението на г-н Вандерворт е взето от материал на hometips.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив