Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Какво ни посъветва г-н Иванов:

1 Днес инвестицията в недвижимост е доста по-достъпна и евтина!
2.Търсете качествените характеристики на имота, който купувате!
3. Ако сте част от този бизнес и сте добре във финансово отношение, имате възможност да спекулирате успешно, да постигнете растеж и да се преориентирате към високостойностни проекти!

/Съветите са формулирани от ceb.bg на базата на думите на г-н Страхил Иванов и не го ангажират с покана за инвестиционни действия/.

Пазарът на имоти се намира в много тежко състояние в момента. Говорим за спад, което означава  намаляването на цените на имотите, както и в броя на сделките. Различните нива на спада се определят от различните типове имоти и местоположения.Към това трябва да добавим и намаляването на броя на агенциите и на заетите в тях брокери. Ограничава се и дейността на строителните фирми и свързаните с тях производства.


Но кризата далеч не е само негативи. На първо място, днес цените се доближават до нивата си от 2006-2007 година, което означава, че имотите у нас вече са по-достъпни за купувачите.Но техните изисквания естествено се увеличават, клиентите вече търсят и купуват качествени имоти. За сметка на печалбата на предприемачите,се намаляват необходимите за покупка на недвижим имот инвестиции на купувачите.


Добре е и това, че на пазара на труда излизат добри специалисти-брокери и строителни работници. Така че, който иска качествен имот на по-ниска цена, вече може да го намери. Що се отнася до бизнеса – фирмите в добро финансово здраве имат потенциал за спекула, растеж и преструктуриране на дейността си към по-високостойностни проекти.

 

* Мнението на г-н Иванов е изразено пред гостите на дискусията „Пазарът на имоти в Интернет”, проведена по повод 10-годишнината на портала Имоти.Нет.

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив