Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Най-големият проблем на  специалистите по продажби се състои в това, че твърде много говорят и недостатъчно слушат. За търговските агенти и всички продавачи има едно основно правило, което трябва да се спазва - когато потенциалният клиент спре да говори, е необходимо преди да произнесете дори и дума, мислено да преброите до пет! Така ще бъдете сигурни, че той не желае да съобщи нищо повече. А това е много важно!!

Когато ваш клиент говори, той всъщност споделя с вас какво желае, какво не желае и как изобщо се чувства. Той излага своята гледна точка. Нима това не е ценно? Твърде  често всичко това се пропуска в стремежа да се приключи сделката. Понякога вашето становище и представяне са подготвени преди да влезете през вратата. И когато клиентът говори, вие давате вид, че внимателно слушате неговото мнение, а през цялото време чакате и най-малката възможност, за да изложите предварително подготвената си стратегия за продажбата. И в това е проблема!

Ние мислим, че знаем предварително какво ще ни кажат другите. Мислим, че знаем какво наистина желаят.

В същност, истинското изслушване не е в това, да се съгласявате с някого или да предлагате блестящи решения - то се изразява в пълното разбиране на проблемите на другия човек както в емоционален, така и в интелектуален план.

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив