Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Какво ни посъветва г-жа Фулмър:

 
1. Направете оценка на собствените си очаквания преди да търсите съквартирант
2. Ако вече имате вариант, договорете всичко около съжителството
3. Постоянната комуникация и компромиси могат да решат всеки битов проблем
 
/Съветите са формулирани от ceb.bg на базата на думите на г-жа Фулмър и не я ангажират с покана за инвестиционни действия/
 
Намирането на човек, с когото да споделите ежеднежието си е трудна задача. На всеки се е случвало да дели стая с друг и често е цяло щастие да намерите подходящ човек. Има много истории за кошмарни съквартиранти, но има и начини това да се избегне.
Първото нещо при търсене на съквартирант е да си зададете няколко въпроса за това какво търсите. По-добре да търсите по-дълго, отколкото да прибързате и да попаднете на неподходящи хора.
Знаете ли какво искате? Склонни ли сте на компромиси? Какво е отношението ви към купоните и гостите? Отговорите на подобни въпроси ще ви дадат представа за това какъв живот искате да живеете и какъв съквартирант да търсите.
Ако намерите съквартирант със сходен начин на живот, ще имате по-голям шанс за безпроблемно съжителство.
Първата крачка е направена, сега предстои да договорите останалото. Хубаво е да има ясни правила преди подписването на договор за наем.
Вече сте намерили съкватирант със сходен начин на живот, договорете останалото. Срокове за плащане на наема, разделение на стаята или апартамента, разделение на домакинската работа, покупки на храна и консумативи, гости и т.н.
Ако сте на едно мнение по всички тези въпроси - нещата изглеждат почти перфектно. Все по-честа практка  подписването на споразумения със съквартиранта. Това е лесен начин за решаване на битови проблеми и защита срещу решение за преместване.
Комуникацията и разбирателството са от ключово значение. Говорете с човека срещу вас и не премълчавайте, ако нещо ви дразни.
 
Забележка: Мнението на г-жа Фулмър е взето от материал на realestate.msn.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив