Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

Фалшиви обяви

Май 9, 2012 vote (1)
avatar

След като стана още по-модерно сред подобията на брокери да публикуват фалшиви обяви за наеми в сайтовете за имоти - стана модерно да се търси и решение за да се преустанови тази порочна (от 20 години) практика. Ето няколко бързи полезни съвети от ТБМ2:

1. Преди да започнете да си търсите имот - потърсете си ПРЕДИ ТОВА брокер, а чак след това с неговото съдействие търсете заедно имота. Брокера ще знае всички измамни практики и агенти, които оферират на пазара и ще ви спести много огледи и около 100-200 разговора по мобилния. Дори само този факт е достатъчен да постъпите така, а не да звъните на фалшивите обяви, защото няма как да знаете кои от всички тях са фалишиви. Само за справка - “агенциите”, които пускат фалшиви обяви за наеми в София са над 200 и ако мислите, че можете да им запомните имената сте изпаднали в дълбока заблуда.

2. След като вече имате брокер, който да реши вашия имотен проблем - сключете с него договор в който ясно са описани вашите желания и неговите ангажименти към вас. Оставете търсенето на брокера, а вие си намерете удобно време за огледи. Брокера ще ви изпраща снимки по имейл или по скайп, а вие ще казвате - това - да, това - не и т.н. Офертите ще са предварително проверени от брокера дали са актуални и дали отговарят на написаното.

3.  Ходете по огледи в пакет - ако сте повече от един човек, който ще живее в този имот ходете на огледи заедно, а не един по един.

4. Оставете преговорите за условията по наемането на вашия брокер. Не се”нанасяйте” мислено преди да сте договорили най-добрите условия. Търпението понякога еизисква само 2-3 дни без коментари от сорта на: “Супер - ей това е моя апартамент…” и т.н.

5. След като собствеността на имота е проверена от вашия брокер, договорени са всички условия - чак тогава се сключва договор и се оставят пари, но не и преди това колкото и да е изгоден имота.

целият материал

blog.tbm2.net

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив