Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

1.   Подготовка на документацията; Стандартните задължителни документи за които всички знаем са: Кадастрастрална схема и скица на имота от Службата по Геодезия Картография и Кадастър, Данъчна оценка от Службата по местни данъци и такси, Удостоверение за липса на тежести от Агенцията по вписванията; Освен тях, има и някой други, които са важни и породени от специфичността на конкретния имот: Удостоверение за местонахождение, Удостоверение за идентичност на адрес, Протокол за делба, Удостоверение за наследници, Декларация за гражданство и гражданско състояние, Декларация за липса на данъчни задължения към държавата, Удостоверение за сключен граждански брак (Съдебно решение за развод), Декларация за съгласие за продажба от другия от съпрузите, Декларация за отказ от право на ползване. * Важно е да набавим тази документация предварително, защото много потенциални купувачи се отказват от намеренията си бързо, ако документите не са предварително потготвени

 

2.  Определяне на справедлива пазарна цена на имота;Основните критерии с които трябва да се съобразим са: местоположение на имота, тип строителство, площ, предназначение, статут, година на изграждане, етажност, изложение, вътрешно разпределение, обзавеждане, оборудване, преходност, инфраструктура на района, състояние на общи части, близост до обществено значими обекти, наличие на скосове, асансьор, паркоместа и мн.др. При определяне цената на имота е изключително важно да се познава детайлно конкретния пазар на имоти, а не цената да се определи на база на разпространените в Интернет средни цени на имотите в даден район. Изготвянето на професионален пазарен анализ на конкретен имот Би увеличило шансовете Ви за реализаране на продажба до 80%

 

3.   Как да достигнем до възможно най-много реални купувачи на пазара? Това е основната цел на всеки един продавач! Общоприетия и познат на всички начин, които датира от 18 години е пускането на обява в широкоспектарен вестник, в който се продават: автомобили, електроуреди втора употреба, мобилни телефони; Предлага се работа, запознанства, дават се квартири и се продават имоти. Тук, е добре да си отговорим на следния въпрос. Дали старите стационарни телефони които ползвахме преди 18 години, в момента са също толкова актуални? Или вече всички ние използваме мобилни телефони снабдени с най - модерните технологии? Както при телефоните, така и при продажбата на недвижими имоти нещата динамично се променят и метода, започнал началото си преди 18 години  още е валиден, но сега е крайно неефективен. За да достигнем до платежоспособният купувач трябва да инвестираме в специализирана реклама, която да е насочена  точно към тези, които са активни на паззра на недвижимости, както в Бългатия така и извън страната.

 

4.   Осъществяване на огледи и търговски преговори; След като имотът е обявен за продажба, следва организирането на огледи с потенциални клиенти. Организирането на огледи е изключително важен процес, който изисква наличието на свободно време във всеки момент от деня. При оглед е важен дори изборът на маршрут. Професионалното презентиране на имота с изтъкване на всички негови предимства, е в основата на постигане на възможно най-справедливата цена за имота Ви. Търговските преговори също са един от най-важните елементи за успешната продажба. Обект на преговори обичайно са цената, размерът на капарото, срокът за покупка, заплащането на разходите по сделката, влизането във владение на имота, избор на нотариус и много други. Предоставяйки воденето на преговорите на професионалист, има много по-голяма вероятност да достигнете до желаните от Вас условия и да защитите своя интерес.

 

4.5.  Финални стъпки; След уточняването и на последната подробност е необходимо  да ангажирате адвокат или специалист, които да прегледа обстойно извадените документи и направените договори и нотариални актове, за да се убедите дали всичко е направено прецизно и във рамките на общия интерес. Ние, от екипа на Home2u Bulgariaискрено вярваме в това, че както когато Ви заболи зъб отивате директно при специалист в областта, защото това ще Ви гарантира професионален подход и достигане до успешен край (излекуването на зъба), така и когато имате нужда да продадете Вашият имот, ще се обърнете към избран от Вас специалист и ще нагърбите него с всички ангажименти свързани с  продажбата.

4,

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив