Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Какво ни посъветва г-н Котсън:

1. Измерете точната площ и преценете разхода на боя
2. Съобразете повърхността, която боядисвате и изберете точната боя
3. Винаги използвайте качествени инструменти

/Съветите са формулирани от ceb.bg на базата на думите на г-н Котсън и не го ангажират с покана за инвестиционни действия./

Точното изчисление на количеството боя, необходимо за една стая, може да ви спести много време и пари. Дори не говорим за неудобството да ви свърши боята и да търсите точния цвят. Често хората се презастраховат и купуват ужасно много боя, която използват за обекти в двора. Има няколко лесни начина, с които ще можете да спестите пари от покупката на боя и място от ненужното й съхранение у дома. За начало измерете площта на стените, които смятате да боядисате. Задължително изключете прозорците и вратите oт сметките - те няма да бъдат боядисвани и не е нужно да планирате боя и за тях. Разделете стената с хоризонатални или вертикални линии около прозорците и вратите, и изчислете площта на получените правоъгълници. Преценете повърхността, която боядисвате. Трябва да знаете, че релефни повърхности, дървени стени или стари тапети изискват повече боя. Същото се отнася и ако нанасяте по-светъл върху по-тъмен цвят. Обикновено върху кутията пише каква площ може да бъде покрита с определено количество боя. Средната стойност е около литър за 14 квадратни метра. Изборът на боя зависи много и от вида на помещението, което боядисвате. Помислете и за това. Има бои, които издържат на влага, други, които изглеждат по-добре на ярка светлина и т.н. Винаги използвайте качествени инструменти за боядисване. Евтините четки и валяци могат да провалят първоначалния ви замисъл и да направят ремонта по-скъп. Добрият инструмент ще ви достави удоволствие и няма да създаде негативно усещане от работата.

Забележка: Мнението на г-н Котсън е взето от материал на property-coach.co.uk

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив