Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Съвет

avatar

Какво ни посъветва г-н Вильоен:

1. Светли, чисти и подредени жилища се продават по-лесно
2. Не мислете само за вътрешността на дома, екстериора е също толкова важен
3. Не оставяйте свой отпечатък върху жилището, заложете на по-неутрален външен вид

/Съветите са формулирани от ceb.bg на базата на думите на г-н Вильоен и не го ангажират с покана за инвестиционни действия/

Продажбата на жилище е сериозна дейност. Това е място, което предстои да бъде внимателно огледано и преценено от бъдещия купувач. За да може всичко да мине добре и да представите имота си по най-добрия начин, трябва да спазите няколко правила.
Първо - жилището ви трябва да бъде добре осветено. Ако осветлението, с което разполагате не е достатъчно - направете ремонт в тази област. Това е едно от основните неща, с които трябва да се съобразите. Една полутъмна къща няма да остави добри впечатления у бъдещите купувачи. Ако огледът е пред деня - погрижете се за прозорците да са чисти и непокрити.
Правило номер 2 - миризми. Огромно въздействие може да се окаже, чрез миризмите в един дом. Сигурно сте чували, че ароматът на прясно изпечен хляб продава. Ако не сте добри в това, просто отстранете неприятните миризми в дома. Хубаво е жилището да има лек характерен аромат, но в никакъв случай нещо натрапчиво.
Третото нещо, на което трябва да обърнете внимание е екстериора. Дори и когато прадавате апартамент - външата среда е от голямо значение. Това създава първото впечатление у купувача, а то често е най-силно.
Избягвайте странни цветове на стени и мебели в дома си, ако смятате да го продавате. Заложете на по-неутрални цветове.
Последното нещо, за което трябва да внимавате, ако искате да продадете бързо имота си, е да няма очевидни ремонти при огледите. Това създава впечатление за бъдещи промени и води към несигурност.

Забележка: Мнението на г-н Вильоен е взето от материал във freerealestateadvice.com

Коментара : (0)

Добави коментар

Още полезни съвети

Добави съвет!

Всеки потребител на www.ceb.bg може да напише аналитичен текст по даден проблем, свързан с недвижимите имоти. Материалът трябва да бъде авторски, да разкрива проблем от практиката и да съдържа препоръка за взимане на решение. Всеки съвет трябва да бъде одобрен от администратора.

Препоръчваме Ви да напишете и да запазите съвета си на отделен текстов редактор (Notepad, Word, OpenOffice Writer) преди публикуване!

Добави съвет!

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив